Škrat s snežinko

20,00

Availability: 1 na zalogi

Šifra: 1111-1 Kategorija:

Unikatni škrat s snežinko.

Rojstvo škratka:

Škrat s snežinko ima modro kapo in je ročno oblikovan iz bele kamenine. Prvič je žgan na 1000 stopinj. Prebarvan je s čopičem s podglazuro in drugič žgan na 1050 stopinj. Nazadnje je še glaziran s čopičem s prozorno glazuro in žgan na 1200 stopinj.
Vsak škrat, ki ga naredim je unikat. Rada jim izdelujem različne brade in kape. Če škratka stresete, zvoni skupaj s snežinko.
Škrat s snežinko nasmeji vse generacije in je primerno darilo za vaše otroke, starše in prijatelje.

Legenda o škratkih:

Zgodba pravi, da škratki obdarujejo, kaznujejo, pomagajo ali nagajajo ljudem. Oni se skrivajo v naravnih skrivališčih in pod površino zemlje. Vidijo jih samo tisti, ki pozorno gledajo. Obstaja več vrst škratov- gozdni, vrtni, puščavski in hišni. Največ škratov živi v Evropi, v Skandinaviji, Veliki Britaniji, na Irskem in v Nemčiji. Opaženi so bili tudi v Sloveniji.
Za moje škratke so značilni nos, brada in klobuk.

Vsak škrat ob rojstvu dobi svoj klobuk in ga nosi do konca svojega življenja. Škrat sname klobuk samo v temi pred spanjem. Ni mu všeč, da bi ga kdo videl brez klobuka. Nekateri verjamejo, da je klobuk čaroben in da s pomočjo njega škrat lahko postane neviden.
Klobuk škrata ščiti tudi pred padajočimi vejicami, želodki, semeni in pred nekaterimi živalmi. Na primer, da lahko pobegne mački, škrat odvrže klobuk, kot kuščar svoj rep.
Vsak škrat kaže svoj značaj s klobukom kot tudi z nosom.

Moji škratki imajo velike gomoljaste nosove in zato so tudi zelo občutljivi nosovi. Nosovi jim pomagajo najti hrano, ljubezen, prepoznati prijatelja ali sovražnika in se orientirati v neznanem območju.
Ko škrat začuti nevarnost, spremeni se v strupeno gobo. Zato pozor, ko boste naslednjič videli strupeno gobo, prosim, ne uničite jo. Nikoli ne veste, ali morda ni goba pravzaprav škratek, ki se skriva.

Kam so odpotovali moji škratki?

Moji škratki so do sedaj najdli dom v Veliki Britanji, ZDA, Franciji, na Danskem, na Hrvaškem in v Sloveniji.

Teža 0.2 kg
Dimenzije 6 × 7 × 10 cm

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Morda vam bo prav tako všeč…